Események, pályaorientációs tevékenységek az Oktatási Esélyekért! mentorprogramban 2022/2023-as tanév, tavaszi szemeszter

Az elmúlt félévben a Pécsi Tudományegyetem Wlislocki Henrik Szakkollégium hallgatói tartottak önfejlesztő foglalkozásokat a mentorprogramban résztvevő diákoknak. Ennek keretein belül 10 szakkollégista látogatott el a 10 intézménybe. A négy alkalmas foglalkozás összesen nyolc tanórát vett igénybe, mely fokozatosan összekovácsolta az osztályokat a szakkollégistákkal. A diákok mindig nagy örömmel várták az egyetemisták következő látogatását, a feladatokban aktívan vettek részt. A hallgatók elmondásai alapján is sikeresen zajlottak a foglalkozások, így az őszi félévben is örömmel segítik munkánkat. A gyerekekkel kialakult jó kapcsolatot bizonyítja, hogy a hallgatók a tavaszi szemeszterben meglátogatott általános iskolákban tervezik folytatni a mentorálást.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium hallgatói 2023. 06. 18-án folytatták a program tervezését, a szakkollégisták összegezték tapasztalataikat és élményeiket. Visszajelzésük alapján még célirányosabban fogják a Szakkollégium látogatásait szervezni. A Szakkollégium hallgatói a 2023/2024-es tanévben is rendszeresen látogatják majd a diákokat a Szakkollégium társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenységének keretében.

Oktatási Esélyekért! kutatócsoport

     
Oktatási esélyekért Kutatócsoport logója